Theorie opleidingen

Theorie Opleidingen

De theoretische examens worden in Nederland afgenomen door het CBR. De examenvakken zijn voor de RPL, LAPL en PPL brevetten gelijk. De mogelijkheid bestaat om deze in het buitenland te doen.

Alvorens toegelaten te worden tot de examens moet een toelatingsbewijs worden aangevraagd. Dit formulier dient ondertekend te worden door een erkende vliegopleiding waarbij je de theorie opleiding hebt gevolgd.

Hoe vlot je de vakken haalt is helemaal afhankelijk van je eigen aanleg hiervoor, de één studeert nu eenmaal wat makkelijker dan de ander. Uiteraard zullen onze instructeurs je hierbij assisteren!

Ervaring leert dat de examens door de meeste vliegers als best pittig worden ervaren. Met een beetje discipline is het door zelfstudie goed te doen. Wel moet je binnen achttien maanden na het halen van je eerste examen alle vakken hebben afgerond. Het praktijk examen voor LAPL en PPL dient binnen 24 maanden na het behalen van je theorie gedaan te zijn, voor RPL is dat 36 maanden.

Bij voldoende animo kunnen er theorie avonden binnen de club worden georganiseerd om aspirant-vliegers klaar te stomen voor de examens.

Het verdient de sterke aanbeveling om de theorie te bestuderen terwijl u de praktische lessen volgt, dit bevordert het begrip en de voortgang van de leerling tijdens de vliegles.

Solo!

Vlotte leerlingen kunnen binnen zo'n 15 a 20 uur lesvliegen solo gaan: je mag dan als enige aan boord een vliegtuig besturen! Gebruikelijk is om dan een rondje in de buurt te vliegen gevolgd door een aantal starts en landingen! Uiteraard blijft je instructeur op de grond met je meekijken (en assisteert je, indien nodig via de radio).

Natuurlijk is dit fantastisch, je bent nu in staat een vliegtuig veilig te besturen!

Medische keuringen

Maar voordat je solo mag gaan moet je eerst wel medisch zijn goedgekeurd. Er zijn diverse aero medische instanties in Nederland die deze keuringen uitvoeren. Wij hebben voor u een lijst beschikbaar met alle medisch keuringsinstanties in binnen- en buitenland.

Voor het RPL en PPL heeft u minimaal een klasse 2 medisch keuring nodig, voor het LAPL volstaat een LAPL keuring. De geldigheidsduur van de diverse keuringen hangen af van de klasse en uw leeftijd. U heeft 45 dagen voor het verlopen van u medische keuring de tijd om deze te verlengen met behoud van de huidige verloopdatum.

Klasse 1: deze keuring is 12 maanden geldig behalve als u single pilot commercieel vliegt en ouder bent dan 40 of ouder dan 60 bij multi-crew; dan is deze 6 maanden geldig.

Klasse 2: bent u jonger dan 40 is deze 60 maanden geldig, daarboven en jonger dan 50 is het 24 maanden, boven de leeftijd van 50 jaar is deze keuring 12 maanden geldig.

LAPL keuring: deze is 60 maanden geldig indien u jonger bent dan 40, daar boven is het 24 maanden.

LET OP: We adviseren, indien je een medische aandoening hebt die een mogelijke goedkeuring in de weg zou kunnen staan, eerst hierover informatie in te winnen voordat je aan de praktische opleiding gaat beginnen. Dit voorkomt een teleurstelling achteraf.

Neem contact op »


Praktijk opleiding

Aan de diverse brevetten zijn verschillende uren/ ervaringseisen verbonden voordat u examen kunt doen. Natuurlijk dient u de praktijkopleiding volledig af te ronden voordat u uw examen (uiteraard met goed gevolg) kunt afleggen.

Lees verder »


Examenvakken

De theorie vakken waarin examen gedaan moet worden zijn:

  • Air Law & Operational Procedures
  • Navigation
  • Flight Performance and Planning
  • Aircraft General Knowledge & Principles of Flight
  • Meteorology
  • Human Performance & Limitations
  • Radio Communications

Deze vakken worden in het Nederlands afgenomen. Ook de benodigde literatuur is in het Nederlands beschikbaar.


Medisch Certificaat
easa medical class 2
Onze vloot
PH-VIR Pipistrel Virus

Wij beschikken over zowel Micro Light Aeroplanes als General Aviation luchtvaartuigen voor de opleiding als verhuur.

Lees verder »

Rondvluchten
Rondvluchten

Leuk als cadeau of voor een familiefeest! Een rondvlucht is een onvergetelijke ervaring die je samen kunt delen.

Lees verder »

Luchttaxi
Luchttaxi

Wij zijn op dit moment druk bezig om de luchttaxi zo spoedig mogelijk te realiseren. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

Neem contact op »